Phillipe Martin

Ik rij Hautvilliers uit op zoek naar een plek om even een stukje stokbrood te eten met wat rillette die ik bij het plaatselijke supermarktje heb gehaald. Ten zuiden van dit kleine plaatsje stroomt de Marne (die zorgt voor de rijke kleibodem waar de Pinot Meunier druif goed op gedijt) een prima pauze plek. Ongemerkt vloeit het plaatstje Hautvillers over in Cumières met een kleine 900 inwoners wel pittoresk te noemen. Ik geniet van de zo en het typische Franse stokbrood en verheug mij op mijn volgende afspraak bij Philippe Martin.

In Cumières bevindt zich het huis Philippe Martin, dat wist ik, omdat ik hier ooit een bijzonder lekker glaasje rosé champagne van heb gedronken bij een vriendin met dezelfde liefhebberij. Ik ben dan ook blij dat ik besloten heb om het huis op te zoeken, immers staat Cumières bekend om haar rode wijn (dezelfde rode wijn waarmee het alom bekende huis Boisel) haar rosé champagne mee maakt.

Over het huis

Locatie: Cumieres
Ligging: Vallée de la Marne
Druiven: 45% Pinot Noir 45% Pinot Meunier 10% Cumières Rouge
Aantal flessen per jaar: 65.000
Labels: HVE / Premier Cru / RM

Over de champagne

Druiven: 45% Pinot Noir 45% Pinot Meunier 10% Cumières Rouge
Dosage stijl:Circa 8 gr suiker per liter.
Kleur: Sterke en krachtige kleur rosé
Bruis: Een rosé champagne met een bescheiden mousse, een zachte continue stroom aan parelende bubbels.

Proefnotitie

Geniet even van de aanblik van dit feestelijke glas, zo krijgt de champagne ook de tijd om zich te openen. In eerste instantie ruik je namelijk de eenvoud en puurheid van kersen. Daarna komt er een hele mand aan verschillende bessen voorbij. Goed gevinifieerd bezit deze champagne met een stevig percentage pinot meunier een fris en opwekkend, floraal aroma waarbij het levendige, frisse fruit haar sterkste kant is.

Onze andere huizen

×