Herbert Beaufort

In 1900 begon dit huis als producent van de prijswinnende rode en witte wijn (Bouzy Rouge & Bouzy Blanc). Vanaf de jaren 60 doen zij alles in eigen huis. Van oogst tot fles, er worden geen druiven van andere boeren ingekocht. Dat zie je op de fles bij de code RM (Récoltant-Manipulant) een code waar ze erg trots op zijn.

Er staan twee gigantische persen in de productieruimte van meneer Beaufort. De eerste kan 4000 kg druiven aan, de ander maar liefst 8000 kilo. Van 4000 kilo druiven blijft 2600 liter sap over, die de basis vormt voor zijn champagnes.

Van meneer Thierry heb ik al meerdere malen een bijzondere rondleiding gekregen door hun bedrijf, productie ruimtes en indrukwekkende kelders. Het is fascinerend om te zien hoe er nagedacht wordt over moderne technieken zonder ambacht en traditie uit het oog te verliezen.

Over het huis

Locatie: Bouzy (grand cru)
Ligging: Montagne de Reims (de zuidelijk gelegen hellingen)
Druiven: 90 % Pinot Noir / 10% Chardonnay
Aantal flessen per jaar: 130.000
Labels: HVE / Grand Cru / RM

Over de champagne

Druiven: 90 % Pinot Noir / 10% Chardonnay
Dosage stijl:Circa 10 gr suiker per liter
Kleur: Licht geel met gouden schakering
Bruis: Zeer levendige en constante mousse. Misschien zelfs wel een beetje stoer te noemen

Proefnotitie

Direct duidelijk veel wit fruit zoals appel, peer en witte perzik. Een vleugje brioche steekt ook de kop op maar het fruit heeft in deze champagne echt de overhand.

Een slanke en eenvoudige stijl. Ik wil het bijna ‘sappig’ noemen al is dat natuurlijk een beetje vreemd voor een champagne. Bij het op temperatuur laten komen van het glas komt er meer rijkdom in smaak vrij met een mooie nootachtige afdronk.

Onze andere huizen

×