Guy de Forez

Deze champagne werd op de bruiloft van mijn broer geschonken, een onvergetelijke en warme zomerdag in 2014. Het was liefde op het eerste gezicht. Ook al ligt dit huis helemaal niet op de voor de hand liggende route maar een flink stuk zuidelijker dan de andere huizen uit mijn assortiment, toch rij ik met veel plezier richting Les Riceys om de familie de Forez weer te ontmoeten. Een ambitieuze familie die in de paar jaar dat ik hier nu kom telkens een stukje heeft uitgebreid. Vader, moeder, zoon en (engels sprekende) assistente zijn allemaal enorm hartelijk en enthousiast om me mee te nemen door hun bedrijf en te vertellen over hun product. Dus wanneer ik vraag hoe het komt dat hun ‘Brut Tradition’ een beetje rosé lijkt krijg ik op vrolijke wijze een ware ‘lecture’ over het hele proces en de keuzes die zij daarin maken:

De kleur van deze champagne is dus is heel licht rosé, dat komt omdat het een champagne van 100% pinot noir druiven is. De blauwe schillen van de pinot noir druif hebben iets langer in het sap mogen liggen na de persing, wat niet alleen de smaak maar ook de kleur beïnvloedt. De Guy de Forez champagne draagt het label Terra Vitis. Deze wijnen zijn duurzame kwaliteits-wijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit hun passie onderwerpen Terra Vitis wijnboeren in Frankrijk hun wijnen aan een streng ecologisch concept. Vanaf de stok tot aan de botteling. Volgens recensenten met als resultaat: “Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld!”.

Over het huis

Locatie: Les Ricyes
Ligging: Côte des Bar
Druiven: 100 % Pinot Noir
Aantal flessen per jaar: 60.000
Labels: Terra Vitis / HVE / RM

Over de champagne

Druiven: 100 % Pinot Noir
Kleur: Het lijkt wel rosé-goud in je glas
Bruis: Deze bubbels zijn magisch zo klein en fijn wat zorgt voor een heel zacht, rijk en prettig mondgevoel

Proefnotitie

In eerste instantie zijn het vooral frisse tonen die zich voorstellen, witte bloemen, groene pruimen en een heel licht pepertje. Laat het glas heel even staan en ontdek patisserie aroma’s als; een vleugje caramel, boter en bosaardbeitjes. Een elegante stijl, met veel verfijnde aroma’s een perfect glas om te combineren bij het ontbijt of met zoetere gerechten (zoals een bruidstaart).

Onze andere huizen

×