Fromentin Leclapart

Toen ik bij Herbert Beaufort (het ander huis uit deze selectie) naar buiten liep werd ik als een ware ekster verleid door de grote gouden letters op de gevel van de buurman aan de overkant van de straat. Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt door het feit dat hier zoveel boeren zo dicht bij elkaar zitten. Ik wilde graag ontdekken of de smaak van hun champagnes desondanks heel verschillend of juist heel gelijk zou zijn. Ik ging op onderzoek uit en Jean Baptiste’s moeder ontving me met open armen. Ik kreeg een aantal verschillende champagnes van hun huis te proeven en hoorde hoe zij met haar zoon, als 4de en 5de generatie samenwerkte om deze delicate drank te maken.

Ongelofelijk verrast was ik toen ik deze champagne proefde! Een waanzinnig goede kwaliteit en wat me het meeste verraste; deze is totaal verschillend in smaak en karakter van de champagne die zijn buurman – in precies hetzelfde gebied – maakt.

Over het huis

Locatie: Bouzy
Ligging: Montagne de Reims (de zuidelijk gelegen hellingen)
Druiven: 80% Pinot Noir 20% Chardonnay
Aantal flessen per jaar: 45.000
Labels: RC / Grand Cru

Over de champagne

Druiven: 80% Pinot Noir 20% Chardonnay
Dosage stijl:Circa 9 gr suiker per liter.
Kleur: Fris licht geel
Bruis: Mooie gelijkmatige verdeling van de mousse in het glas, tere kleine belletjes met een goede integratie.

Proefnotitie

Het aroma van appel en peer komt je tegemoet, super fruitig met een kleine hint van bloemen.

Het doet mij ook een beetje denken aan kruisbessen. Hij begint vol body en dat typische fruitige karakter daarna neemt de aangename frisse zuurtjes het over. Kracht & elegantie! Een prachtige, uitgebalanceerde champagne. Crispy op de tong, fruitige intensiteit en krachtige lengte.

Onze andere huizen

×