André Robert

Ik kom Champagne André Robert tegen op de Prowein. Een enorme wijnbeurs in Dusseldorf. De eigenaren hebben een gedeelde stand met een aantal andere huizen (waaronder Champagne Herbert Beaufort). Omdat ik op zoek was naar een Blanc de Blanc adviseert Meneer Beaufort mij die van zijn buren op de beurs te proberen.

We schuiven aan aan een klein tafeltje om ons heen het geroezemoes zoals je dat van een beurs mag verwachten. Ik maak kennis met Jean-Baptiste en zijn vrouw Claire, de 5de generatie die dit huis runt. De Chardonnay druif is (gezien de perfecte ligging ervoor van hun wijngaarden) hun specialiteit. Alle champagnes zijn 100% chardonnay (muv van de rosé en 2 special editions). Omdat ik natuurlijk geïnteresseerd ben in de halve flesjes proeven we ‘Les Jardins du Mesnil’. BINGO!!

De ‘postzegel’ van een gebiedje waarop dit huis hun wijngaarden hebben is werkelijk uniek. Dit stuk staat bekend om de ongekend goede basis voor de Chardonnay druif. Zo heeft het huis Krug hier ook een aantal hectaren en koopt Billecart Salmon de ‘stille wijn’ van André Robert, om maar aan te geven hoe hoog de kwaliteit is die dit huis produceert.

Over het huis

Locatie: LE MESNIL SUR OGER
Ligging: La Côte des Blancs
Druiven: 100% Chardonnay
Aantal flessen per jaar: 50.000
Labels: Grand Cru / RM

Over de champagne

Druiven: 100% Chardonnay
Dosage stijl:Circa 7,5 gr suiker per liter.
Kleur: Licht gouden glinstering
Bruis: Een prachtig levendige mousse, belletjes om blij van te worden.

Proefnotitie

Bij Blanc de Blancs verwacht ik zelf altijd een forse aanval van zuren. Maar deze champagne verrast juist door zich heel ‘romig’ voor te stellen. Een flinke neus vol witte bloemen, citrus en versgebakken brood. De houtrijping geven dit glas prachtige secundaire aroma’s een mooie lengte mee.

Onze andere huizen

×